Alt om Kroppen

Skridttæller

Sundhed og skridttæller

Som vi alle ved, er det vigtigt at røre sig hver dag. Men hvor meget skal der egentlig til, før det har en positiv sundhedseffekt.

Man siger, at et voksent individ mindst skal gå 10.000 skridt om dagen og børn 12.000, for at holde sig fysisk sunde og raske. For at tjekke sine skridt, kan man købe en skridttæller der viser hvor mange man har gået.

En skridttæller bruges som et redskab, for at se om man når det ønskede mål hver dag og kan endvidere bruges som motivation til folk der gerne vil have bedre sundhed.

 

Få motivation ved at følge en skridttæller

Det er en motivationsfaktor, at man kan se på skridttælleren, hvor mange skridt man har taget efter endt arbejdsdag, for så kan man se om man har opnået det ønskede mål for dagen, eller om man skal ud på en ekstra gåtur med skridttælleren.

Motion er den rigtige vej til bedre sundhed og velvære, og kan desuden være med til at give vægttab og forebygge/forbedre livsstilssygdomme som forhøjet blodtryk, åreforkalkning og diabetes II.

Skal der et større vægttab til, kræver det mere hård fysisk træning end de 10.000 skridt med skridttælleren.

 

Hvor mange skridt skal jeg tage hver dag?

Som nævnt tidligere skal du tage mindst 10.000 skridt om dagen, før du opnår den fysiske aktivitet du har behov for.

Børn skal tage 12.000 skridt om dagen.

 

Folk med stillesiddende arbejde

Det er en god ide for dig der sidder på kontor, eller sidder ned det meste af dagen, at anskaffe sig en skridttæller. Skridttælleren kan gøre dig opmærksom på din daglige aktivitet og måske overraske dig og motivere dig til at bevæge dig oftere.

Hvis du bevæger dig oftere på din arbejdsplads, kan det også være med til at forebygge andre skader, der ofte forekommer ved stillesiddende arbejde, eks. Musearm, Myoser og hovedpine.

 

Hvor køber jeg en skridttæller?

3 tanker om “Skridttæller

  1. Pingback: bedste skridttæller | sportsudstyr24.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *