Alt om Kroppen

Pilates

Hvad er Pilates?

Joseph Hubertus Pilates opfandt og udviklede Pilates metoden i 1920’erne. Pilates er en effektiv træningsform for både den indre og ydre muskulatur. Når man træner Pilates, skal man bl.a. have fokus på balance, kontrol, koncentration, vejrtrækning og kroppens center.

Pilates metoden bruges i dag på mange forskellige måder. Man kan bruge Pilates som rehabilitering af diverse skader, som fitnessform i div. fitnesscentre, træning for gravide osv. Pilates bruges også i den professionelle sportsverden, som træning for dansere, fodboldspillere osv.

Pilates er effektiv for hele kroppen og giver bl.a. sportsfolket stabiliserende styrke og smidighed i alle led, hvilket vil øge deres præstation i den professionelle sportsverden.

 

Historien om Joseph Pilates

Pilates er som nævnt tidligere opfundet og udviklet af Joseph Hubertus Pilates. Joseph H. Pilates er født i Tyskland i 1883. Som barn var han meget skrøbelig og led bl.a. af astma, reumatisk feber (gigtfeber) og rigiditet (stivhed). Han var drevet af at overvinde hans problematikker, og trænede og studerede derfor forskellige træningsformer fra øst og vest. Han var meget inspireret af gamle græske og romerske regimenter.

J. Pilates studerede disse træningsformer og fik efterhånden sammensat et fysisk træningsprogram. Han praktiserede selv dette program, men brugte også dette program til at undervise i, hvilket resulterede i den træningsform vi i dag kender som Pilates.

Over hans karriere har J. Pilates opfundet over 600 øvelser og hans hovedformål var, at hele kroppen skulle trænes for at opnå et godt helbred.

 

Pilates udstyr

Mange tror, at Pilates kun er træning på en måtte med en Pilates bold. Men Pilates i dag er meget mere end en måtte og en stor grå bold. Der findes mange forskellige maskiner og udstyr der hører under Pilatesmetoden. For eksempel er der Pilates træning i en Reformer, Cadillac, Tower, Chair eller den de fleste kender til træning på Mat (Pilates måtte).

Pilates Reformer er et træningsredskab ud af de mange der er designet af Joseph Pilates i 1920-30’erne. (se også Reformer) Pilates Reformer er blevet en moderne træningsform indenfor motionsverdenen og bruges i dag flere og flere steder. Der er knapt så mange steder der har alt udstyret som Tower og Cadillac, men bruges i nogle studier.

 

Maskiner og Udstyr:

Pilates Mat

Pilates Reformer

Cadillac

Tower

Chair

Magic Circle

Pilates Bold

En tanke om “Pilates

  1. Pingback: Cıvata

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *