Alt om Kroppen

Kinesiotape

Kinesiotape

Hvad er kinesiotape?

Kinesiotape er en metode der er opfundet af den japanske Kenzo Kaze i 1979. Kinesiotapen er konstrueret af 100% bomuld og elastiske fibre, med akryl som klister.

Kinesiotape er en udbredt og funktionel metode der bruges til at forebygge skader, til behandling af akutte og sub akutte skader, rehabilitering og kroniske sygdomme.

Kinesiotape bruges oftest af fysioterapeuter til behandling, på hospitaler og til sportsudøvere. Der er mange sportsudøvere, såsom fodboldspillere der eftersøger kinesiotapen, da den er effektiv i forebyggelse af fibersprængninger og lignende. Se også artiklen: Fibersprængning.

 

Hvilken slags kinesiotape findes der?

Kinesiotape findes i forskellige farver. Nogle føler at farven gør en forskel, men dette er ikke tilfældet da kinesiotapen er ens og ikke har forskellige funktioner. Den eneste forskel sker kun psykisk eller visuelt, da farver kan påvirke os på forskellig vis.

Følgende farver af kinesiotape er:

  • Beige kinesiotape
  • Pink kinesiotape
  • Blå kinesiotape
  • Sort kinesiotape
  • Grøn kinesiotape
  • Gul kinesiotape

 

Hvor længe holder kinesiotapen?

Den påsatte kinesiotape holder fra 3-15 dage.

Kinesiotapen sidder bedst fast på tør hud, huden skal ikke være olieret. Hår er også en forhindring, så hvis der er meget hår på stedet vi påsætter kinesiotapen, kan tapen ikke sidde fast nok til huden.

 

Hvordan fjerner man kinesiotapen?

For at fjerne kinesiotapen er det bedst at gå med hårene. Hvis tapen sidder godt fast, kan du bruge fingertryk på kinesiotapen, mens du hiver det langsomt af.

 

Hvor kan jeg købe kinesiotape?

Du kan købe kinesiotape på følgende hjemmesider:

 

Søg altid en sundhedsprofessionel fx en fysioterapeut, der er certificeret kinesiotapist, for at få råd og for påsættelse af kinesiotapingen. Jeg vil ikke anbefale, at man begynder at lege med kinesiotapen selv, da man helst skal have en viden om kroppens anatomi og virkning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *